Renginių nėra.
Naujienos
29
04
2020
Visuomeninė organizacija "Juškonių bendruomenės centras" įgyvendino projektą “Sveikai gyvensenai, aktyviam laisvalaikiui”
Jonavos VVG

Įgyvendinusi projektą “Sveikai gyvensenai, aktyviam laisvalaikiui”, Juškonių bendruomenė jau pakvietė gyventojus, naudotis įrengtu lauko treniruoklių kompleksu. Kompleksą sudaro 8 treniruokliai, skirti įvairioms kūno raumenų grupėms mankštinti.

Valstybės parama projektui skirta, pagal 2019 metų žemės ūkio, maisto ūkio ir kaimo plėtros skatinimo programos (01.01) priemonę “Parama kaimo bendruomenėms”. Visa projekto vertė  4936,00 Euro. Lėšas projektui įgyvendinti skyrė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija. Projektą piniginėmis lėšomis taip pat parėmė Jonavos rajono savivaldybė, Treniruoklių kompleksą įrengė UAB “Žaidimų aikštelių įranga”.

Juškonyse yra sporto salė, vaikų žaidimų aikštelės kompleksas. Apie lauko treniruoklių poreikį jau seniai buvo diskutuojama bendruomenėje. Parenkant treniruoklius, bendruomenės valdyba konsultavosi su jaunimu. Svarbiausia, kad treniruokliai būtų patrauklūs tiek jaunimui, tiek suaugusiems, tiek senjorams. Treniruokliai turėtų patikti ne tik vyrams, tikėtina, kad padailinti savo kūno formas suras laisvo laiko ir moterys. Džiaugu, kad atsirado papildoma galimybė prasmingai ir naudingai leisti laisvalaikį gryname ore, stiprinti fizinę sveikatą,  skatinti kaimo gyventojų sveiką gyvenseną.  Įgyvendinus šį projektą, gyvenvietė taps dar patrauklesnė, skatins gerosios patirties sklaidą tarp gyventojų, didins bendruomeniškumą, mažins kaimo ir miesto atskirtį.

Sprendimas
Visos teisės saugomos. Jonavos VVG. 2010